Hartelijk welkom op de site van
Biologische Angusfokkerij "Poelzicht".

 
  
Het bedrijf bevindt zich in 's-Heer Abtskerke in Zeeland.
Na 11 jaar Belgische Blauwe zoogkoeien te hebben gefokt, zijn wij, René en Christine de Wilde, begin 2012 overgestapt op het Aberdeen Angus ras. Een ras wat (nog) vrij weinig voorkomt in Nederland. In Zeeland is "Poelzicht" de eerste fokkerij van dit vleesras.
 
 
 
Vanaf het begin van het bedrijf worden de koeien op biologische wijze gehouden. We staan dan ook geregistreerd bij Skal (nr. 028030). De onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de biologische productie in Nederland. 
De koeien en kalveren grazen in weiden van Natuurmonumenten in het Heggengebied bij Nisse en achter onze boerderij in 's-Heer Abtskerke. 
Vanaf begin mei gaan de koeien met hun kalveren én de stieren naar buiten. Begin november komen ze weer terug op het bedrijf. Daar verblijven ze in ruime potstallen.
Het voer dat ze 's winters eten is uiteraard ook biologisch. De koeien eten enkel hooi uit natuurweiden, natuurlijk zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Voor de stieren wordt dit aangevuld met weinig krachtvoer uit de biologische landbouw.
 
 
 
Vanwege de beperkte aanwezigheid van Anguskoeien in Nederland is het begin van onze veestapel opgebouwd uit koeien die uit Engeland en Duitsland zijn geïmporteerd.
De koeien uit Engeland staan geregistreerd in The Aberdeen Angus Society, het Engelse stamboek (www.aberdeen-angus.com). Deze lijn willen we voortzetten en we zijn dan ook lid van dit stamboek.
 
Het vlees van een Aberdeen Angus koe is, mede door zijn langzame rijping, bijzonder van kwaliteit. Omdat wij u mee willen laten genieten van dit heerlijke vlees zijn we met ingang van 17 november 2012 gestart met onze biologische boerderijwinkel. In de winkel vindt u diepgevroren en voorverpakte vlees. Daarnaast verkopen we biologische kip en biologische eieren. Zie Boerderijwinkel.